Indirect licht, de opkomst van koofverlichting

kant_en_klare_koof

Indirect licht en koofverlichting neemt sterk in populariteit toe. Je ziet het steeds meer in zowel woningen als in commerciële omgevingen. En dat is niet zo verwonderlijk; indirecte verlichting heeft vele voordelen. Het ziet er mooi uit en is rustgevend voor de ogen. En daarnaast is het ook nog eens economisch. Want koofverlichting wordt geïnstalleerd met LED strips, die weinig energie verbruiken. Als dat geen win-win situatie is! Wat draagt nog meer bij aan de populariteit van indirecte licht?

Wat is indirect licht?

Om het succes van indirect licht te snappen moet je eerst weten wat het precies is:

Bij indirecte verlichting is de lichtbron aan het oog onttrokken.

Koofverlichting is een vorm van indirect licht. Hierbij is de lamp gericht naar het plafond, terwijl het armatuur verborgen is. Het result is een zacht en diffuus licht.

Koofverlichting komt in vele soorten en maten voor, en er zijn enorm veel creatieve designs en toepassingen denkbaar. Koofverlichting wordt vaak toegepast als de basisverlichting in een ruimte. Maar het kan ook gebruikt worden om een accent te geven aan bijvoorbeeld een spiegel of kunstwerk.

Indirecte verlichting maakt vaak gebruik van LED strips of LED spots. Deze lampen zijn energiezuinig. Daarnaast komen LED lampen voor in vele kleuren en zijn ze dimbaar. Het is zelfs mogelijk om een LED stip in te bouwen die meerdere kleuren licht kan produceren.

Kortom, koofverlichting is veelzijdig!

Koof-LS104_aan

Twijfelt u? U kunt makkelijk een proef koof aanvragen.

Koof_gemak

De voordelen van koofverlichting

Naast het feit dus dat koofverlichting economisch is en veelzijdig, is het ook heel prettig. Omdat de lichtbron verscholen zit in een koof kun je hier nooit rechtstreeks in kijken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je verblind wordt door deze verlichting.

Over het algemeen verspreid koofverlichting een zachte en warme sfeer in elke ruimte. Dit komt doordat het licht naar boven is gericht, en zich via het plafond en de muur laat reflecteren. Hierdoor heeft koofverlichting een natuurlijke uitstraling. We zijn immers gewend aan diffuus licht vanuit de hemel.

Koofverlichting is ook snel en eenvoudig geïnstalleerd. Dat het er zo mooi en professioneel uitziet wil dus niet zeggen dat het complex of duur is!

De opkomst van koofverlichting

Als je al deze voordelen van koofverlichting achter elkaar ziet staan wordt al gauw duidelijk:

Het is niet verwonderlijk dat indirecte verlichting zo populair aan het worden is. Voor een zeer betaalbaar bedrag transformeer je een wat saaie woonkamer in een dynamische leefruimte om. En je bespaart er nog mee op de energierekening ook!

Geïnteresseerd in koofverlichting in jouw huis of bedrijfsruimte? Neem contact met ons op voor informatie of kijk op de site voor onze diverse producten.

De waardering van koofmetlicht.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 57 reviews.